menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Lezing Özcan Akyol

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De carrière van schrijver en columnist Özcan Akyol ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Van zijn debuut zijn de filmrechten verkocht, hij is geregeld op de televisie te zien. En hij komt naar de bibliotheek in Het Huis van Waalre.

Carrière

Özcan AkyolAkyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Ook werkte hij mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.

Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. En donderdag 8 maart verzorgt hij een lezing in Het Huis van Waalre!

Praktische informatie

De lezing van Özcan Akyol vindt plaats in de bibliotheek. Entree is € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,- voor niet-leden. Aanmelden kan via https://ozcan-akyol.eventbrite.nl.