Beste bezoeker,

We missen jullie. We zullen nog even vol moeten houden, maar we kunnen niet wachten om elkaar weer te ontmoeten in Het Huis van Waalre!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Mozart

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Olga Franssen neemt je mee in de wereld van de klassieke muziek.

Mozart

Mozart had een moeizame relatie met zijn vader, was dol op zijn Constanze en maakte ruzie met zijn opdrachtgevers. Hij hield van flauwe grapjes, was gefascineerd door lichamelijke intimiteiten en wilde verder maar een ding: componeren, altijd en overal. Hij heeft het grootste deel van zijn leven in vorstenhuizen, herbergen, trekschuiten en hobbelende koetsen doorgebracht. Mozart schreef in vele genres en bezettingen: opera's, symfonieën, kamermuziek, kerkmuziek. Aan de hand van de meest treffende muziekvoorbeelden en mijn gitaar leg ik uit waarom de "klassieke eenvoud" van Mozart zo geniaal en verrassend is.

Praktische informatie

Kosten: € 7,50 voor bibliotheekleden. € 10,- voor niet-leden.