menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Voorlezen voor senioren met geheugenproblematiek

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Luisteren naar een kort verhaal en daar samen over in gesprek gaan. Dat is de opzet van de voorleesochtenden die de bibliotheek in Waalre speciaal voor senioren met lichte geheugenproblematiek of beginnende dementie organiseert.

De bibliotheek in Waalre organiseert deze ochtenden in het kader van Dementievriendelijke gemeente, een intentieverklaring waarmee Waalre heeft toegezegd om een dementievriendelijke samenleving te creëren.

Het korte verhaal vormt de basis voor een gezamenlijk gesprek; over dit verhaal of het thema. Het gesprek kan ondersteund worden met bijvoorbeeld afbeeldingen of voorwerpen. De deelnemers worden tijdens het gesprek uitgenodigd hun eigen ervaringen met elkaar te delen.

Praktische informatie

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening.