menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Stop-motion film maken voor kinderen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Maak je eigen ‘stop motion wensen film’ en verstuur deze als digitale nieuwjaarskaart naar je familie en vrienden. Elk jaar rond deze tijd hoor je het mensen weer zeggen. ‘De beste wensen...’. Het is een traditie en we wensen het elkaar allemaal toe.

Maar wat zijn nou eigenlijk de beste wensen? Het beste voor wie, en hoe ziet dat er uit? Wordt de wereld er beter van? Of alleen de persoon die je het beste wenst? Lijken onze wensen op elkaar of wensen we allemaal iets anders? Wat wensen we nou echt?

Op deze middag gaan we met elkaar op zoek naar de beste wensen en verzinnen een idee voor een digitale wensenkaart. Na een korte uitleg over cut-out animatie gaan we aan de slag met het maken van onze beste wens. We maken een achtergrond voor ons filmpje en knippen/plakken en tekenen het ‘artwork’. De kinderen nemen zelf foto per foto hun animatieverhaal op. Als ze klaar zijn nemen ze het geluid op. Het filmpje krijg je per e-mail thuisgestuurd en kan je via je tablet, computer of telefoon versturen als ’jouw beste wensen kaart’ voor het nieuwe jaar.

Praktische informatie

Voor kinderen van 8 - 12 jaar. Deelname kost € 5,-. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.