menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Hoe deal je met het puberbrein - UITVERKOCHT

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Dommel

Dat is fijn hoor, als je eenmaal weet hoe een puberbrein werkt. Dat ze sommige dingen nog niet helemaal kunnen, dat ze sommige dingen onregelmatig kunnen – de ene keer wel en de andere keer niet – en dat ze er oprecht niets aan kunnen doen dat tijd voor hen op een andere manier voorbij gaat. En dat dat tot 25 jaar duurt.

Maar wat betekent dat dan? Hoe kan ik daar dan mee omgaan? Hoe kan ik hun gedrag dan zo bijsturen dat het voor iedereen in huis te doen blijft? Wat kan ik zelf veranderen en wat kan ik aan mijn kind proberen te veranderen? Daar gaat deze lezing over: Hoe deal je met het puberbrein?

Deze lezing is een vervolg op de lezing 'Het puberbrein', waarin Aletta Smits verklaringen geeft voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid - daarmee om kunnen gaan.

Aletta Smits Dr. Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Advies. Ze geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Smits heeft als docent op verschillende scholen gewerkt, zowel op het voortgezet onderwijs als in het hoger onderwijs. Ze is auteur van het boek 'Het puberbrein - de missende handleiding'.

Praktische informatie

Toegang bedraag € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,- voor niet-leden. De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie. De lezing begint om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.