menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Waalre in gesprek: Hoe overleef je de puberteit?

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de puberteit en het ‘puberbrein’, waarbij we soms het idee krijgen dat pubers van een andere planeet komen dan kinderen en volwassenen.

Het is een hele klus, zowel voor de ouders als voor de puber zelf, om deze jaren zo tussen het 12de en 17de een beetje aangenaam door te komen. Als dit lukt, dan leer je een heleboel over jezelf, elkaar en het leven en heb je ook nog een hoop lol naast alle gedoe dat bij deze levensfase hoort.

Dit ‘gedoe’ (onzekerheid, stemmingswisselingen en conflicten) kunnen de meeste ouders en kinderen redelijk goed verdragen. Bij zo’n drie op de tien kinderen jongeren lukt dit niet en ontstaan depressieve klachten zoals lusteloosheid, somberheid en slaapproblemen of juist chagrijn en agressie. Hoe komt dat? Kun je dat voorkomen? Hoe dan? Hoe kun je het best met deze levensfase omgaan? Drs. Oda M. Bauhuis is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut, kinder- en jeugdpsycholoog.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak.

Heb je na de lezing specifieke vragen, behoefte aan nazorg en/of de juiste doorverwijzing, dan staat een consulent van CMD ook op deze avond voor je klaar.

Het volgende gesprek:

Praktische informatie

Toegang tot 'Waalre in gesprek' bedraagt voor bibliotheekleden € 2,50 en voor niet-leden € 3,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.