menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Lezing Kader Abdolah

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Dommel

In de Boekenweek (thema: De moeder de vrouw) komt Kader Abdolah (Iran, 1954) naar de Bibliotheek Waalre. Hij deelt verhalen over zijn boek Het gordijn, over zijn moeder, dementie en de wijze hoe hier in het Oosten mee omgegaan wordt. Een persoonlijke lezing van een groot schrijver.

Abdolah vertelt deze avond ook over zijn nieuwste roman Het pad van de gele slippers. In dit boek volg je het leven van een filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad.

Het werk van Kader Abdolah is niet weg te denken uit de literatuur. Hij won vele prijzen en werd in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn inzet op het gebied van literatuur, internationale samenwerking en vrede. Zijn roman Het huis van de moskee is in 2007 verkozen tot het op één na beste Nederlandse boek (na De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch).

Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren. Terugkeren naar zijn vaderland was niet meer mogelijk. Zelfs niet om zijn moeder te zien. Omdat zij langzaam in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was, besluiten ze elkaar in Dubai te ontmoeten. Over deze reis, en de geheimzinnige wereld van ouderdom, schreef Abdolah het ontroerende boek Het gordijn.

Praktische informatie

Toegang tot de lezing bedraagt € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,- voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.