menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Waalre in gesprek: Whatsupp? Mediaopvoeding

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Ouders van nu zijn er niet mee opgegroeid, met sociale media. Jongeren van nu wel. Sociale media zijn een onderdeel van hun leven. Ouders weten vaak niet waar hun kind mee bezig is, met wie het chat, hoe conflicten via het scherm kunnen oplopen. Hoe kun je als ouder je kind leren op een positieve en verstandige manier om te gaan met sociale media? Hoe kun je je kind leren zich te wapenen tegen allerlei online verleidingen?

Bureau HALT en de bibliotheek bundelen deze avond hun expertises en zullen op een interactieve manier de avond brengen. Wat is gezond online gedrag, en waar gaat het richting onwenselijk gedrag en zelfs strafbare feiten toe?

De sprekers zijn Johan Siefken, HALT-medewerker in Waalre en Silvia Masolijn, mediacoach van de bibliotheek in Waalre.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak.

Heb je na de lezing specifieke vragen, behoefte aan nazorg en/of de juiste doorverwijzing, dan staat een consulent van CMD ook op deze avond voor je klaar.

Praktische informatie

Toegang tot 'Waalre in gesprek' bedraagt € 2,50 voor bibliotheekleden en € 3,- voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.