menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Schrijfcafé

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? In het schrijfcafé kan je op een laagdrempelige manier ongedwongen schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Lia Hesemans, ervaren schrijver, redacteur, schrijfcoach en docent schrijven, begeleidt het Schrijfcafé. Hesemans: "Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt.''

Zomerschrijfcafé

Tijdens het zomerschrijfcafé zitten we in de tuin van Het Huis van Waalre, middenin het groen. Bij onverhoopt minder lekker weer, zitten we in het gezellige Grand Café aan de rustige grote leestafel.

Praktische informatie

De entree tot het zomerschrijfcafé bedraagt € 16,00 voor bibliotheekleden en € 20,00 voor niet-leden. De prijs is inclusief 2 consumpties. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.