menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Lezing: Kindertekeningen lezen en begrijpen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur

Kinderen tekenen. Op school, thuis, straat, het bospad, de muren... Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Wat hem van binnen bezighoudt, hoe hij zich voelt, wat hem beweegt. In beeldentaal. Het begrijpen van beeldentaal is magisch, bijzonder en intiem. Je stapt binnen in de belevingswereld van een kind.

Stel je voor dat je deze taal begrijpt en weet wat een kind jou zonder woorden zegt... Dan begrijp je wat een kind jou vertelt over de dingen die het niet kan, mag, wil of durft te vertellen. En dat komt vaker voor dan je denkt.

Basis beeldentaal

Tijdens deze lezing leer je de basis van beeldentaal. Hoe je de kindertekeningen leest én begrijpt. Ontdek onder andere:

  • Vijf dingen die kinderen vertellen met hun tekeningen
  • Welke drie tekeningen bijzonder veel laten zien over hoe een kind zijn binnenwereld en zijn omgeving ervaart
  • Hoe je de ontwikkeling van kinderen stimuleert
  • Wat opvallende signalen in een tekening zijn en wat jij kunt doen
  • Hoe tekeningen helpen bij verdiepen van contact, positieve ontwikkeling en groei

Neem gerust een kindertekening mee naar de lezing. Eveline gaat er een aantal bespreken, je hebt kans dat die van jou daar bij zit!

Tijdens de lezing 'Ontwikkelfasen van kindertekeningen op donderdag 3 oktober, wordt dieper ingegaan op de ontwikkelingsfasen van beeldentaal.

Over Eveline Ruitenberg

Eveline is speltherapeut, coach, inspirator, trainer en schrijver. Ze begeleidt niet alleen kinderen en ouders, maar ook vrouwen. Ze moedigt hen aan te doen waar ze blij en energiek van worden. Daarnaast heeft zij Appelmoes voor je gezin opgericht.

Praktische informatie

Toegang tot de lezing Kindertekeningen lezen en begrijpen bedraagt € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,50 voor niet-leden. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.