menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Digisterker

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De bibliotheek organiseert speciaal voor alle Waalrenaren en Eindhovenaren die digitaal sterker willen worden de vierdaagse cursus Digisterker.

Deze cursus wijst de weg door de digitale kanalen van de overheid. In vier bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. In het leslokaal zijn computers of laptops aanwezig.

De cursus is op woensdag 25 september, 2, 9 en 16 oktober van 14.00 - 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre. En op woensdag 23 en 30 oktober en 6 en 13 november, 10.30 - 12.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame.

Wat komt er aan de orde?

  • Een DigiD aanvragen en gebruiken: Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken
  • Zoeken en vinden van informatie: Je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties
  • Inloggen op websites: Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en Werk.nl)
  • Online regelen: Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties
  • Gemeente Waalre en Eindhoven: Inwonersplein, digitaal loket voor inwoners. Je leert het Inwonersplein, het digitaal loket voor inwoners op de website www.waalre.nl of www.eindhoven.nl te gebruiken, de digitale wegwijzer van de gemeente Eindhoven voor iedereen die een afspraak wil maken, iets wil aanvragen, regelen of melden.

Voorkennis

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de bibliotheek!

Cursusdata

De cursusdata zijn:

  • Woensdag 25 september, 2, 9 en 16 oktober (Het Huis van Waalre)
  • Woensdag 23 en 30 oktober en 6 en 13 november (Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame)

Praktische informatie

De cursus kost € 25,00. Dit is inclusief het cursusbroek. Aanmelden kan via de webshop van Bibliotheek Eindhoven of via de klantenservice van de bibliotheek: 040 2604260. De toegangsprijs graag bij aanvang van de eerste cursusdag ter plekke met de pin betalen.

Deze cursus wordt ook doorlopend bij Digitolk verzorgd; vanaf dinsdag 4 september bij Wijkcentrum De Werf in Woensel en vanaf donderdag 6 september bij Wijkcentrum ’t Akkertje in Stratum.