menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Rauw Theater: De Jossen

  • Datum:
  • Tijd: uur
  • Locatie: Dommelzaal

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat het Waalrese Rauw Theater in Het Huis van Waalre met een nieuwe, gratis te bezoeken voorstelling: De Jossen.

De Jossen is een tijdloos stuk, in 2004 geschreven door de Vlaamse auteur Tom Lanoye. Het toont het mechanisme (en de ondergang) van het samenleven in een groep. Een mechanisme dat in het klein in elk gezin voorkomt, in het groot in een samenleving en in het extreme in een leefgemeenschap. Onder regie van Wilma Stofmeel staan de Jossen symbool voor al deze vormen.

De Jossen

De Jossen doen alles samen. Hun geluk hangt af van het collectieve, van elkaar. Tot één Jos zegt: "Ik voel mij zo anders."

Noch verleiding, noch agressie of diepe rouw kan dit proces keren. Het onvermijdelijke gebeurt. Maar er blijft een sprankje hoop: 'Shalom chaverim, lehi traot'. Vrede vriend, tot we elkaar weerzien.

Ik versus Wij

De Jossen zit boordevol (absurde) humor, zonder aan diepgang in te boeten. Vele thema's worden aangekaart; het individu versus de groep, de drang naar vrijheid, de behoefte aan veiligheid, liefde, je willen onderscheiden of juist zijn 'gelijk alleman'. Kom kijken en ontdek de vele dilemma's uit het leven van De Jossen.

Reserveren

De voorstelling De Jossen is gratis te bezoeken dankzij de Sint Christoffelstichting uit Waalre. Een vrijwillige bijdrage ons te steunen wordt zeer gewaardeerd. Dit is voor of na de voorstelling mogelijk. Daarnaast biedt Rauw Theater een VIP-deal aan. Voor € 25,00 per persoon krijg je een geheel verzorgde avond met hapjes, drankjes én de mooiste plekken. Er is een beperkt aantal VIP-plaatsen beschikbaar.

Zowel voor de VIP-plaatsen als voor de reguliere plaatsen wordt het aangeraden te reserveren. Dit kan online via www.rauwtheater.nl of bij Het Huis van Waalre.

De Jossen begint op beide dagen om 20.30 uur in de theaterzaal van Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.