menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Waalre in gesprek: De jonge mantelzorger

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De derde donderdag van de maanden september, oktober en november is er in de Bibliotheek Waalre een lezing met goed gesprek over een wisselend onderwerp.

Je bent een mantelzorger wanneer je iemand onbetaald en langdurig zorg verleent. Vaak gaat het vanzelfsprekend, soms heb je geen keuze. Misschien ben je nog jong en draag je zorg voor een van je ouders of broer of zus. Misschien ben je wat ouder en aan huis gebonden, omdat je geliefde zorg behoeft. Tijdens deze lezing gaat Maria van Engelen van Wél! Welzijn de Kempen in op mantelzorg en hoe je als mantelzorger zelf ondersteuning kan krijgen. Tijdens de lezing gaat ze speciaal in op jongeren die opgroeien in zorgsituaties: de jonge mantelzorgers.

Waalre in gesprek

'Waalre in gesprek' is een samenwerking tussen het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Heb je na de lezing specifieke vragen, dan staat een consulent van het CMD deze avond voor je klaar.

Praktische informatie

Entree bedraagt € 2,50 voor bibliotheekleden en € 3,00 voor niet-leden. Kaarten zijn te reserveren via de website van Bibliotheek Eindhoven.