menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Schrijfcafé

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? In het schrijfcafé kan je op een laagdrempelige manier ongedwongen schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Lia Hesemans, ervaren schrijver, redacteur, schrijfcoach en docent schrijven, begeleidt het Schrijfcafé. Hesemans: "Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt.''

Geschiedenisschrijfcafé

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal, met de focus op de vrouw. In het speciale geschiedenisschrijfcafé kijk je naar dit thema vanuit jouw persoonlijke perspectief. Je blikt terug op je eigen geschiedenis en schrijft over inspirerende vrouwen die jij in jouw eigen leven hebt ontmoet. Wat in hen inspireert jou, en waar heb jij diezelfde kwaliteiten in je? Concrete opdrachten helpen je om hier stapsgewijs over te schrijven.

Praktische informatie

De entree tot het geschiedenisschrijfcafé bedraagt € 16,00 voor bibliotheekleden en € 20,00 voor niet-leden. De prijs is inclusief 2 consumpties. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.