menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Huiskamerconcert Erna en Frans

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Dit multi-mediaverhaal over kijken en luisteren, over schilderkunst en pianomuziek is ontstaan toen Erna Charbon en Frans van Tuijl besloten hun kennis en krachten te bundelen in een voordracht over kunst en muziek.

Ze kozen voor een periode waarin de Romantiek geleidelijk plaatsmaakt voor de Moderne Tijd. Intuïtie, emotie en verbeelding maken plaats voor de realiteit van alledag.

Muzikale ontdekkingsreis

Erna en Frans nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis van de 19e eeuw, waarbij het verhaal van kunstenaars in beeld afgewisseld wordt met prachtig pianospel van componisten als Schumann, Chopin, Mendelssohn, Brahms, Grieg, Satie en Debussy. Een oog- en oorstrelende combi!

Erna en Frans

Erna Charbon-van Heck is als kunsthistorica / docent kunstgeschiedenis gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Frans van Tuijl is pianist en begeleidt klassiek geschoolde zangers en instrumentalisten bij, onder andere, concerten, recitals, audities en eindexamens.

Praktische informatie

Toegang tot het Huiskamerconcert bedraag € 16,00 voor bibliotheekleden en € 20,00 voor niet-leden. Een drankje en een hapje zijn inbegrepen. Kaarten zijn te reserveren via de webshop van Bibliotheek Eindhoven (links onderaan de pagina).