BELANGRIJKE MEDEDELING:

De Bibliotheek Waalre is weer geopend voor zelfservice. Kijk voor actuele openingstijden bij het Grand Café. De vrijwilligers zijn aanwezig op maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees deze goed door voordat je naar de bibliotheek komt.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Open avond Waalres Erfgoed

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Blokven

Het Waalres Erfgoed (WE) legt de historie van de gemeente Waalre vast. Zij doet dat door zelf actief in (openbare) archieven te zoeken of met gegevens die inwoners ter beschikking stellen. Deze gegevens worden geanalyseerd, gerangschikt, opgeslagen, en waar mogelijk gepubliceerd in een nieuwsbrief, dag- of weekblad, via een lezing of in de vorm van een boek.

De gegevens worden vastgelegd voor de huidige inwoners van de gemeente Waalre en het nageslacht. Het Waalres Erfgoed bestaat uit een bestuur en alle voorkomende werkzaamheden binnen WE worden uitgevoerd door vrijwilligers. Om de werkzaamheden financieel mogelijk te maken, heeft de stichting donateurs en ontvangt zij subidie van de gemeente.

Open avond

Voor de werkzaamheden zijn wij continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met name zoeken wij vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun gemeente, en die

  • Projecten willen ondersteunen en uitvoeren
  • Mensen uit de gemeente willen interviewen en het verslag hiervan digitaal en schriftelijk willen vastleggen
  • Foto's willen beschrijven en digitaal vastleggen
  • Documenten willen digitaliseren
  • Bestuurlijk iets willen betekenen voor de stichting

Bent u geïnteresseerd? Kom dan naar de open avond op 31 oktober of neem contact op met Stichting Waalres Erfgoed via e-mail r.wiegerinck@waalreserfgoed.nl of telefonisch met Lambert Jansen via 06-51730053. Tijdens onze open avond kunt u kennismaken met onze medewerkers en bestuursleden.