Beste bezoeker,

We missen jullie. We zullen nog even vol moeten houden, maar we kunnen niet wachten om elkaar weer te ontmoeten in Het Huis van Waalre!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Strepen op het raam - toneelvoorstelling over dementie

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Dommelzaal

Met 'Strepen op het raam' wil Stichting Zet overal in Brabant bewustwording rondom dementie vergroten en de discussie openen over de urgentie van een dementievriendelijke samenleving. Onder begeleiding van Stichting Zet gaan we na de voorstelling hierover in gesprek met het publiek. Iedereen is welkom die geïnteresseerd is in de wereld van dementie.

De voorstelling laat de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf als zijn naasten geconfronteerd worden. Eerst lijkt het om 'gewone' vergeetachtigheid te gaan, maar als vader zichzelf steeds vaker in de problemen brengt, wordt de ernst van de situatie duidelijk. De voorstelling is licht-melancholisch van toon, maar heeft ook oog voor de absurde momenten die deze ziekte met zich meebrengt. Zowel thuis als in contact met de buitenwereld.

Praktische informatie

Toegang tot de voorstelling is gratis. Organisatie is vanuit samenwerking dementienetwerk Waalre en Valkenswaard. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Maria van Engelen via telefoonnummer 0497-514746. Aanmelden kan via telefoonnummer 040-2282501 of via e-mail reservering@waalre.nl.