menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Griet Op de Beeck

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck vertelt aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema's in haar boeken. Na afloop is er ruimte voor vragen uit de zaal, boekverkoop en zal Griet Op de Beeck signeren.

Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met 'Vele hemels boven de zevende'. Ze schreef daarna ook 'Kom hier dat ik u kus' en de verhalenbundel 'Gij nu'. Vijf jaar later zijn er van die 3 titels opgeteld meer dan 750.000 exemplaren verkocht.

In het najaar van 2017 kwam 'Het beste wat we hebben' uit, het eerste deel van een trilogie. Het tweede deel, 'Let op mijn woorden', verschijnt in september 2019.

Griet Op de Beeck schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over de vreemde wereld en hoe we ons daarin kunnen bewegen. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Foto: Esther Gebuis (c)

Haar debuutroman 'Vele hemels boven de zevende' werd enthousiast onthaald door de pers en genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en het won De Bronzen Uil publieksprijs. Het werd een bestseller. 'Kom hier dat ik u kus', werd 2 jaar later door het boekenpanel van DWDD verkozen tot boek van de maand, wat Griet Op de Beeck definitief op de kaart zette als een schrijver die is gekomen om te blijven. De verhalenbundel 'Gij nu' (2016) stootte meteen na verschijnen door naar de top van de bestsellerslijsten.

Praktische informatie

Toegang bedraagt € 12,- voor bibliotheekleden en € 15,- voor niet-leden. Het is t/m 18 augustus mogelijk om tickets voor de lagere "Early Bird"-prijs te bestellen: € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,50 voor niet-leden. Kaarten zijn te reserveren via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.