menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Cursus Digisterker - cursusdag 3

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De computercursus Digisterker helpt je op weg.

In 3 bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. In de lesruimte zijn computers of laptops aanwezig. 

Cursusdata

De cursus is op dinsdag 28 januari, 4 februari en 11 februari van 14.00 - 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre. Heb je nog geen eigen DigiD? Dan kan je naar deze extra les op dinsdag 21 januari, waar je leert een DigiD aan te vragen.

Wat komt er aan de orde?

  • Een DigiD gebruiken: voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD te gebruiken
  • Zoeken en vinden van informatie: je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties
  • Inloggen op websites: je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, MijnOverheid en Werk.nl)
  • Online regelen: je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties
  • Gemeente Eindhoven en Waalre: inwonersplein, digitaal loket voor inwoners. Je leert het Inwonersplein, het digitaal loket voor inwoners op de website www.eindhoven.nl of www.waalre.nl te gebruiken, de digitale wegwijzer voor iedereen die een afspraak wil maken, iets wil aanvragen, regelen of melden

Voorkennis

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus 'Klik & Tik' in de bibliotheek.

Praktische informatie

De cursus Digisterker kost € 25,00, inclusief het cursusboek. Dit bedrag graag bij aanvang van de eerste cursusdag ter plekke met de pin betalen. Aanmelden kan via Margot Lasance per e-mail m.lasance@bibliotheekeindhoven.nl of per telefoon 06-41243178. 

Deze cursus wordt ook doorlopend bij DigiTolk verzorgd. Elke dinsdagmiddag bij Wijkcentrum De Werf in Woensel en elke donderdagmorgen bij Wijkcentrum 't Akkertje in Stratum.