menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Winterschrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Lisa Hesemans achter schrijfbureauHou je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? Tijdens dit winterse schrijfdrieluik staat elke maand een andere stijl centraal.

Kom op een laagdrempelige manier schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

De workshops lenen zich er uitstekend voor om als reeks te volgen. Het is ook mogelijk om slechts 1 of 2 ochtenden mee te doen.

Stijlen

De volgende stijlen staan centraal:

  • 20 december: Zintuiglijk schrijven
  • 31 januari: Perspectief-wissel
  • 6 maart: Toonzetting

Lia Hesemans

Lia Hesemans, ervaren schrijver, redacteur, schrijfcoach en docent schrijven, begeleidt de workshops. Hesemans: "Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Praktische informatie

De workshops vinden plaats op 20 december, 31 januari 2020 en 6 maart 2020 in Het Huis van Waalre. De toegang per workshop bedraagt € 16,00 voor bibliotheekleden en € 20,00 voor niet-leden. Wilt u alle workshops bijwonen? Dan bedraagt de toegang € 43,00 voor bibliotheekleden en € 55,00 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.