menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Intense emoties bij kinderen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Omgaan met intense emoties van je kind. Hoe doe je dat? Trainer en coach Jolien Ballhaus vertelt uit persoonlijke en professionele ervaring over de achtergrond van intense emoties en wat je als ouder of professional kan doen om kinderen te helpen hoe ze hun emoties kunnen uiten. Deze avond krijg je praktische handvatten.

Herken je dit: een kind dat zoveel voelt dat het alleen maar kan schreeuwen? Of dat zich afreageert door om zich heen te slaan of maar blijft huilen? Het zijn allemaal uitingsvormen van kinderen die (nog) niet weten hoe ze hun emoties kunnen uiten. 

Werking emoties

Emoties helpen bij het omgaan met belangrijke situaties, zoals gevaren en helpen om onze bedoelingen over te brengen aan anderen. Ze zijn evolutionair heel belangrijk voor ons overleven en het aangaan van sociale contacten. Kinderen - zeker hooggevoelige kinderen - voelen vaak veel en intens. Maar ze weten hun emoties niet altijd goed onder woorden te brengen. Daarnaast nemen ze gemakkelijk emoties van anderen over. 

Veel voelen maar dat niet kunnen uiten is voor het kind een vervelende situatie. Je overweldigd voelen door emoties kan beangstigend zijn. Het kan je hoofd zo vol maken dat je moeilijk kunt functioneren of je niet fijn voelt. Wat kan je als ouder of professional doen om een kind hierbij te helpen?

Tijdens de lezing gaan we in op de emotieverwerking van (hooggevoelige) kinderen. Hoe werkt dit proces en hoe kun je je kind beter begrijpen en begeleiden met al die gedachten en gevoelens.

Praktische informatie

De toegang bedraagt € 4,00 voor bibliotheekleden en € 5,00 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.