menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Schrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Hou je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? Tijdens de schrijfworkshops in Waalre staat iedere keer een andere stijl centraal.

Schrijven in de Bibliotheek Waalre onder begeleiding van schrijfcoach en eindredacteur Lia Hesemans, is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. In de schrijfworkshop krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Tijdens deze schrijfworkshop staat de stijl 'Sfeer en Toonzetting' centraal.

Je bent van harte welkom!

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans:
"Schrijven deed ik al als kind. Ik schreef dagboeken, brieven en maakte verhalen met foto's en talloze verzamelde documenten. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels. Ik twijfelde of ik journalistiek zou gaan studeren of iets met onderwijs. Ik koos de PABO-opleiding, gevolgd door Taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. In 1992 studeerde ik af. Bij uitgeverij Zwijsen (Tilburg) begon ik als bureauredacteur voor methodes Lezen en Wereldoriëntatie. Vervolgens werkte ik twaalf jaar lang bij Fontys Hogescholen in Eindhoven aan communicatieprojecten, eindredactie-opdrachten en projecten over ICT en onderwijs. Met mijn verhuizing van Eindhoven naar Helvoirt zette ik een nieuwe stap: in 2007 startte ik een eenmanszaak voor schrijf- en redactiewerk, schrijfcoaching en docentschap voor creatief schrijven."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Meer informatie op de website van Bibliotheek Eindhoven.