Beste bezoeker,

We missen jullie. We zullen nog even vol moeten houden, maar we kunnen niet wachten om elkaar weer te ontmoeten in Het Huis van Waalre!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Help mee met het maken van een kinderboek

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De verlegen vis Ferdinand

De verlegen vis Ferdinand is de titel van het nieuwe kinderboek van Linde ten Broek. Het verhaal is af, maar waar zijn de tekeningen? Daarom komt Linde het verhaal voorlezen en kun jij haar helpen en een tekening maken die misschien wel in het boek komt.

Het verhaal gaat over poetsvis Ferdinand die in een aquarium in Amsterdam woont. Ferdinand is sterk en stoer maar ook verschrikkelijk verlegen. Op een dag verzamelt hij al zijn vissenkracht en gaat de wijde wereld in. Hij ontmoet allerlei dieren, beleeft verschillende avonturen en … wordt verliefd.

…Hoger en hoger ging hij, sneller en sneller schoot hij. Zijn vinnen werden groter en groter en werden zwiepende vleugels van vissenhuid…

Kom jij haar helpen en maak jij een tekening die straks in het kinderboek komt? De bibliotheek zorgt voor tekenspullen en papier.

Gratis activiteit voor kinderen van 5-11 jaar.

Linde ten Broek is schrijver en maakte haar eerste kinderboek in 2012.

Meer informatie op de site van Bibliotheek Eindhoven.