menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Zomerschrijftuin

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Hou je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? Schrijven in onze Zomerschrijftuin is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. In de Zomerschrijftuin krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Tijdens deze Zomerschrijftuin zitten we in de tuin van Het Huis van Waalre, middenin het groen. Bij onverhoopt minder lekker weer, gaan we in het sfeervolle Huis van Waalre zitten. Je bent van harte welkom!

Lia Hesemans

De Zomerschrijftuin wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans.

"Schrijven deed ik al als kind. Ik schreef dagboeken, brieven en maakte verhalen met foto's en talloze verzamelde documenten. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels. Ik twijfelde of ik journalistiek zou gaan studeren of iets met onderwijs. Ik koos de PABO-opleiding, gevolgd door Taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. In 1992 studeerde ik af. Bij uitgeverij Zwijsen (Tilburg) begon ik als bureauredacteur voor methodes Lezen en Wereldoriëntatie. Vervolgens werkte ik twaalf jaar lang bij Fontys Hogescholen in Eindhoven aan communicatieprojecten, eindredactie-opdrachten en projecten over ICT en onderwijs. Met mijn verhuizing van Eindhoven naar Helvoirt zette ik een nieuwe stap: in 2007 startte ik een eenmanszaak voor schrijf- en redactiewerk, schrijfcoaching en docentschap voor creatief schrijven."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Praktische informatie

Toegang bedraagt € 16,- voor bibliotheekleden en € 20,- voor niet-leden. Reserveren kan via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.