BELANGRIJKE MEDEDELING:

De Bibliotheek Waalre is weer geopend voor zelfservice. Kijk voor actuele openingstijden bij het Grand Café. De vrijwilligers zijn aanwezig op maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees deze goed door voordat je naar de bibliotheek komt.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Herfstschrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Hou je van schrijven en wil je je laten inspireren door mooie onderwerpen en nieuwe invalshoeken? Tijdens de schrijfworkshops in de Bibliotheek Waalre staat telkens een andere schrijfstijl centraal.

Schrijfdocent Lia Hesemans biedt je de ruimte om op een laagdrempelige manier ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. In de schrijfworkshop krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Tijdens deze herfstschrijfworkshop staan ‘het ritme en de klankkleur in de tekst’ centraal. Wil je daar meer over weten? Doe dan mee!

Lia Hesemans

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans. Zij is ook werkzaam is als redacteur, schrijver en schrijfcoach. "Als freelancer redigeer en schrijf ik boeken voor educatieve uitgevers en geef ik schrijftrainingen aan professionals en particulieren. Verder begeleid ik mensen bij het schrijven en uitgeven van een boek in eigen beheer. Het is mijn missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Praktische informatie

Bibliotheekleden betalen € 16,-, niet-leden betalen € 20,-. Tickets koop je op de site van Bibliotheek Eindhoven.