menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Webinar: Slaap en de hersenen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk. Voor onze hersenen en ons dagelijks functioneren.

Maar liefst 1/3e deel van ons leven brengen we slapend door. Maar wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens slaap en wat maakt slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en is daar iets aan te doen?

Tijdens deze lezing krijg je antwoord op al deze vragen. Je krijgt te horen wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. We vertellen je waarom slaap zo belangrijk is en geven tips over wat je zelf kunt doen om je slaap te verbeteren.

Praktische informatie

Tickets kosten € 5,00 en zijn te bestellen via de site van Bibliotheek Eindhoven. Deze webinar wordt gegeven door de Hersenstichting.

Let op: pas een paar uur voor het webinar ontvang je via mail de privé Zoom link. Zorg ervoor dat je op tijd de Zoom app hebt geïnstalleerd op je laptop, tablet of telefoon.