menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Online masterclass: Het zelfvertrouwen van een puber

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

‘Nou, maar mijn dochter… die laat het kaas niet van haar brood eten! Vanochtend nog een heleboel heibel hier in huis omdat ze dácht dat haar jongere zusje kleding had geleend’. Vaak vertalen we de grote mond, het verbaal scherp uit de hoek kunnen komen of de brutale antwoorden als ‘zelfvertrouwen van een puber’. Meestal is het precies andersom: door van zich af te bijten doet een puber een poging om zich zelfverzekerder te voelen. We verwarren zelfvertrouwen heel erg vaak met zelfverzekerdheid.

Zelfverzekerdheid is gedrag waarmee je iemand het idee kunt geven dat je zelfvertrouwen hebt. Maar zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zijn totaal andere zaken. Je kunt je hartstikke zelfverzekerd gedragen terwijl je helemaal geen zelfvertrouwen hebt. Je doet gewoon alsof. Pubers zie je dit vaak doen: ze doen zich stoerder voor dan ze zijn, ze geven een grote mond en als je daar dan op reageert breken ze in snikken uit. Wég zelfverzekerdheid!

Als ouders is dit nu juist wat we onze kinderen toewensen: een goed zelfbeeld én genoeg zelfvertrouwen om gelukkig door het leven te stappen. En als ouders met pubers in huis kun je, naast dit verlangen, ook nog eens enorm aan je eigen zelfvertrouwen als opvoeder twijfelen: doe ik het wel goed?

Nou… Dan is deze online masterclass speciaal voor jou! Deze avond staat het thema ‘zelfvertrouwen kun je leren!’ centraal. Marina van der Wal legt je in deze masterclass uit dat je het ontwikkelen van zelfvertrouwen kunt vergelijken met het trainen van je spieren. De informatie die je tijdens deze masterclass krijgt kun je op jouw beurt weer gebruiken om je puber ondersteunen.

Praktische informatie

Tickets kosten € 5,00 en kun je kopen op de site van Bibliotheek Eindhoven. Ben je de 10de verhinderd? Dan is er geen man overboord: je kunt tot 7 dagen na de uitzending de registratie bekijken.

Je krijgt tijdens deze online masterclass ook de gelegenheid om al jouw vragen over dit onderwerp te stellen via de chat. Dit kan binnen de groep of één op één aan Marina.