BELANGRIJKE MEDEDELING:

Kom je naar Het Huis van Waalre, dan hebben wij het dringende verzoek om een mondkapje te dragen.

Het Grand Café is op dit moment gesloten.
Het huren van een zaal zonder horeca is wel mogelijk.

Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees deze goed door voordat je naar de bibliotheek komt.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Huiskamerconcert en lezing: Beethoven

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn. Een mooie gelegenheid voor kunsthistorica Erna Charbon en pianist Frans van Tuijl om in het leven en de muziek van deze componist te duiken.

Slechts vier tonen had Beethoven nodig om van zijn Symfonie 5 een van de bekendste muziekstukken ter wereld te maken. Het Pa-pa-pa-pammm -motief van vier noten, kort-kort-kort-lang, kent waarschijnlijk wel iedereen. Net zoals zijn lieflijke ‘Für Elise’.

Maar wat weet je van Beethoven zelf?

Het beeld van de oude, norse, getormenteerde en uiteindelijk stokdove componist met een onaangename persoonlijkheid klopt absoluut niet. Ja, hij had weinig geduld, en hij kon opvliegend zijn. Maar buiten zijn vakgebied was hij een aimabel en humoristisch iemand. Hij was sociaal bewogen en had veel vrienden en liefjes.

Erna en Frans nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs het leven van Beethoven. Bekijk alvast dit filmpje van Erna en Frans om in de stemming te komen.

Erna Charbon-van Heck is als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen.
Frans van Tuijl is pianist en begeleidt klassiek geschoolde zangers en instrumentalisten bij oa concerten en recitals, audities en eindexamens.

  • Deze lezing wordt gefilmd. Alleen Erna en Frans worden in beeld gebracht, niemand van het publiek. Wanneer na afloop van de lezing vragen gesteld worden vanuit het publiek, stopt het filmen.
  • De prijs in inclusief een consumptie.
  • Wanneer je meerdere tickets reserveert, vragen wij je aan te geven of jullie uit hetzelfde huishouden komen. Dit in verband met de richtlijnen van het RIVM. Op de reserveringspagina vind je deze vraag.

Meer informatie op de site van Bibliotheek Eindhoven.