menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Webinar: Gustav Klimt

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

In dit webinar staat de kunstenaar Gustav Klimt (1862 - 1918) centraal. In zijn geliefde Wenen, rond 1900 met twee miljoen inwoners de vierde stad van Europa, bloeide de kunst als nergens anders. Opgeleid en begonnen als academisch kunstschilder, geliefd ook als portrettist van de hogere klassen, brak Gustav Klimt halverwege zijn leven radicaal met het traditionele.

Hij richtte met anderen in 1897 de Wiener Sezession-beweging op, de Oostenrijkse variant van de Art Nouveau. Klimts werk bestaat vooral uit schilderijen, maar hij heeft ook collages, tekeningen en muurschilderingen vervaardigd waaronder de beroemde Beethovenfries. Een prachtige kopie hiervan is vanaf 19 december te zien in het van Abbemuseum.

Erna Charbon-van Heck

Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

Praktische informatie

Tickets kosten € 5,00 en zijn te koop op de site van Bibliotheek Eindhoven.

De inschrijving sluit de dag van het webinar om 17.00 uur. Na het kopen van je ticket ontvang je uiterlijk op de dag van het webinar je persoonlijke webinarlink. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd. De opname blijft twee weken beschikbaar.