menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Webinar: Beethoven

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren in Bonn. Een mooie gelegenheid voor kunsthistorica Erna Charbon en pianist Frans van Tuijl om in het leven en de muziek van deze componist te duiken.

Slechts vier tonen had Beethoven nodig om van zijn Symfonie 5 een van de bekendste muziekstukken ter wereld te maken. Het Pa-pa-pa-pammm -motief van vier noten, kort-kort-kort-lang, kent waarschijnlijk wel iedereen. Net zoals zijn lieflijke ‘Für Elise’.

Maar wat weet je van Beethoven zelf? Het beeld van de oude, norse, getormenteerde en uiteindelijk stokdove componist met een onaangename persoonlijkheid klopt absoluut niet. Ja, hij had weinig geduld, en hij kon opvliegend zijn. Maar buiten zijn vakgebied was hij een aimabel en humoristisch iemand. Hij was sociaal bewogen en had veel vrienden en liefjes.

Erna en Frans nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs het leven van Beethoven.

Erna Charbon-van Heck en Frans van Tuijl

Erna Charbon-van Heck is als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen.

Frans van Tuijl is pianist en begeleidt klassiek geschoolde zangers en instrumentalisten bij oa concerten en recitals, audities en eindexamens.

Aanmelden

Tickets kosten € 5,00 en zijn te bestellen via de site van Bibliotheek Eindhoven. Je ontvangt de dag van het webinar je persoonlijke link via de e-mail. Het webinar kun je hierna nog twee weken lang (terug)kijken.