BELANGRIJKE MEDEDELING:

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek weer beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Interview met Esther Gerritsen, live en online

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Tijdens de Boekenweek interviewt Mark van der Linden schrijver en scenarist Esther Gerritsen. Het interview is live bij te wonen, maar ook vanuit huis te volgen via livestream.

Het thema van de Boekenweek 2021 is 'tweestrijd'. Als geen andere laat Esther Gerritsen in haar werk de tweestrijd in de mens zien.

Esther Gerritsen schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film. Op haar eigen komische manier haalt zij vanzelfsprekende dingen van hun voetstuk en maakt ze op een andere manier bijzonder. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en sindsdien volgden meerdere succesvolle romans, waarvan er vier genomineerd werden voor de Libris Literatuurprijs: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018).

In 2005 kreeg ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Normale Dagen en in 2014 kreeg ze de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oevre. Ze had de eer om in 2016 het Boekenweekgeschenk Broer te schrijven. Daarnaast heeft ze een populaire wekelijkse column in de VPRO gids.

Ze maakt momenteel furore als scenariste voor tv series en films. Ze schreef het scenario voor Instinct (Halina Reijn, 2019): de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival, geprezen en bekroond op internationale festivals en de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2019.

Mark van der Linden

Mark van der Linden heeft is oprichter van De Literaire Speelgoedwinkel. Schrijven en lezen zijn een pure passie voor hem en zijn liefde voor taal wil hij dolgraag delen, vooral ook aan jongeren. Hij schrijft columns, geeft boekproeverijen op middelbare scholen en in bibliotheken, hij presenteert lezingen en interviewt schrijvers.

Praktische informatie

Tickets zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven en kosten:

  • Bibliotheekleden online € 6,00
  • Bibliotheekleden live € 12,00
  • Niet-leden online € 7,50
  • Niet-leden live € 15,00

Onder voorbehoud is er beperkt plaats om live aanwezig te zijn bij het interview in Het Huis van Waalre. Mocht dit door aangescherpte coronamaatregelen toch niet mogelijk zijn, dan nemen we contact op met iedereen die hiervoor tickets heeft gereserveerd.

Meld je je aan voor de livestream? Je ontvangt op de dag van het interview de link. Je kunt het webinar na afloop nog twee weken terugkijken.