BELANGRIJKE MEDEDELING:

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek weer beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Interview met Splinter Chabot

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Tijdens de Boekenweek interviewt Mark van der Linden programmamaker, schrijver en politicoloog Splinter Chabot. Het interview is live bij te wonen, maar ook vanuit huis te volgen via livestream.

Het thema van de Boekenweek 2021 is 'tweestrijd'. Welke rol speelt tweestrijd in het werk en leven van Chabot?

Splinter Chabot is programmamaker, schrijver en politicoloog, maar ook een rasoptimist en allemansvriend. Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen. Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie en diens worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november verscheen zijn tweede boek Roze Brieven. Een bundeling van de meest bijzondere, ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties die hij ontving na de verschijning van Confettiregen en zijn eigen reactie op die brieven.

Naast schrijver is Splinter ook presentator bij AVROTROS, waarvoor hij onlangs iedere zaterdagavond met Roos Moggre te horen was op NPO Radio 1 als presentator van Proost! Eerder maakt hij ook voor TV het programma ‘SPLINTER, in de politiek’. Hierin opende hij deuren die normaal gesloten bleven, van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici.

Mark van der Linden

Mark van der Linden is oprichter van De Literaire Speelgoedwinkel. Schrijven en lezen zijn een pure passie voor hem en zijn liefde voor taal wil hij dolgraag delen, vooral ook aan jongeren. Hij schrijft columns, geeft boekproeverijen op middelbare scholen en in bibliotheken, hij presenteert lezingen en interviewt schrijvers.

Aanmelden

Tickets zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven. De ticketprijzen zijn als volgt:

  • Niet-leden live € 15,00
  • Bibliotheekleden live € 12,00
  • Niet-leden online € 7,50
  • Bibliotheekleden online € 6,00

Onder voorbehoud is er beperkt plaats om live aanwezig te zijn bij het interview in De Witte Dame. Mocht dit door aangescherpte coronamaatregelen toch niet mogelijk zijn, dan nemen we contact op met iedereen die hiervoor tickets heeft gereserveerd.

Meld je je aan voor de livestream? Je ontvangt op de dag van het interview de link. Je kunt het webinar na afloop nog twee weken terugkijken.