menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Books on Tour: Vriendschap

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Op 21 maart staat het literair-culturele programma Books on Tour in het teken van Vriendschap. In tijden van lockdown en beperkte sociale contacten moeten we onze vriendschappen al een jaar lang voornamelijk digitaal onderhouden. Hoe gaan we daarmee om en wat zijn de gevolgen? Komt de waarde van vriendschap onder druk te staan of juist niet?

In de Bibliotheek Eindhoven ontvangt Diederik Samwel auteur/filosoof Stine Jensen, schrijver/journalist Toine Heijmans en Iris Penning, stadsdichter van Eindhoven. Het aantal beschikbare zitplaatsen is beperkt: het programma is daarnaast te volgen via een livestream.

Vriendschapsprofessor

Schrijfster/filosoof en NRC-columniste Stine Jensen houdt een persoonlijke inleiding over de betekenis van vriendschap. De Deens-Nederlandse Jensen kreeg in 2010 landelijke bekendheid met het boek ‘Dus ik ben’, dat ze schreef samen met Rob Wijnberg. Naast verschillende andere titels publiceerde ze de (kinder)boeken ‘Vriendschap is alles’ en ‘Echte Vrienden’, waar ze de titel ‘vriendschapsprofessor’ aan te danken heeft. In januari 2021 verschijnt haar nieuwste boek ‘Alles over wie ik ben.’

Zuurstofschuld

Volkskrant-journalist en -columnist Toine Heijmans debuteerde in 2011 als romanschrijver met zijn veelgeprezen debuut ‘Op zee’. Het werd meteen een bestseller en verscheen in vijf talen. Op 21 maart gaat Heijmans in op zijn nieuwe roman ‘Zuurstofschuld’ die een week later verschijnt en tijdens Books on Tour bij voorintekening verkrijgbaar is. Het verhaal gaat over twee klimvrienden die in de ijle lucht van het hooggebergte de gevolgen van radicale keuzes bespreken en een andere kijk op de werkelijkheid ontwikkelen.

Muzikale stadsdichter

De poëtische popartiest, dichter en ontwerpster Iris Penning maakt muziekalbums en dichtbundels die ze bij voorkeur zelf in elkaar zet. Zoals ze op basis van haar handschrift een eigen lettertype in elkaar zette. Sinds 2020 gaat ze door het leven als stadsdichter van Eindhoven. Penning vertelt over vriendschappen, draagt voor uit eigen werk en zorgt daarnaast voor de muzikale omlijsting tijdens deze editie van Books on Tour. Met het repertoire van haar drie tot dusver verschenen albums treedt ze veelvuldig op tijdens muziek- en theaterfestivals in Nederland en België.

Presentatie

De presentatie van Books on Tour is in handen van schrijver/journalist Diederik Samwel. Eerdere edities van het programma waren gewijd aan Suriname, Reizen, Depressies en Creativiteit en Nederlands-Indië. Books on Tour is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier, in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven en Boekhandel Van Piere.

Praktische informatie

Entree kost € 17,50 en voor de livestream € 7,50. Tickets zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.

Bij een livestreamticket ontvang je uiterlijk een paar uur van te voren je persoonlijke livestreamlink. Je kunt de opname na afloop nog 14 dagen terugkijken. De inschrijving sluit op 21 maart om 12.00 uur.