menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Webinar: Introductie in hooggevoeligheid

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Interactieve lezing over het beter begrijpen en begeleiden van gevoelige kinderen. Een introductie in hoogsensitiviteit. Wat is dit nou precies? Hoe werkt het? En hoe kun je je kinderen hierin begeleiden?

Herken je dit? Volledig van slag door het geluid van de stofzuiger, stukjes in de pindakaas, kriebelende kleren, slapeloze nachten bij onweer en regen... af en toe is het om gek van te worden! Maar wat is het ook mooi en bijzonder!

Sinds ik beter begrijp hoe het komt dat onze kinderen op bepaalde manieren reageren, kan ik er ook beter mee om gaan. Ben ik minder snel geïrriteerd bij eindeloze omkleedsessies, dramatische buien en ander gedrag. En dat is precies wat ik elke ouder gun! Door het beter begrijpen waarom je kind soms doet, zoals hij /zij doet, komt er meer rust en acceptatie. Herken je eerder signalen en kun je beter anticiperen. Kun je andere keuzes maken en prioriteiten stellen.

Doel van de het webinar

  • Delen van kennis en ervaring over hooggevoeligheid (creëren van bewustwording)
  • Vertaalslag maken naar de invloed van hooggevoeligheid op gedrag en emoties

Over Jolien Ballhaus

Jolien Ballhaus is een toegankelijke HSP coach & trainer. Zij helpt ouders en professionals om gevoelige kinderen beter te begrijpen en te begeleiden. Met als doel; kinderen te laten stralen, met plezier, kracht en vertrouwen in zichzelf. Meer informatie kun je lezen op haar website.

Praktische informatie

Tickets kosten voor bibliotheekleden € 6,00 en voor niet-leden € 7,50 en zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.

Het webinar is interactief; je kunt via de chat of telefoon actief deelnemen. Aanmelden is tot uiterlijk 17.00 uur op de dag van het webinar mogelijk. Daarna ontvang je via je e-mail de link naar het webinar.