menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Online schrijfworkshop: Huisgeluiden

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal. Deze keer zoom je in op huisgeluiden!

In deze tijden van lockdown staan huisgeluiden misschien wel meer dan ooit in the picture. We hebben ons ermee te verhouden. Denk aan zoemgeluiden van koelkasten en vaatwassers, ratelende printers en koffiemachines, het repeterend tikken met de voet of keelschrapen van je partner, musicerende huisgenoten, bonkgeluiden in de nacht, föhngeluiden, burengeluid en rumoer van voorbijgangers op straat. Zelf heb ik ook een bijzonder verhaal over Huisgeluiden. Dat vertel ik je bij de introductie van de workshop.

Qua schrijftechniek is er speciale aandacht voor ‘geluidsomschrijving’ en ‘klanknabootsing’. We gaan lekker spelen met taal! Twee uur lang krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden (stapsgewijs) en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow. Ook online! Schrijfervaring is niet nodig.

Lia Hesemans

"Schrijven deed ik al als kind. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels. Ik twijfelde of ik journalistiek zou gaan studeren of iets met onderwijs. Ik koos de PABO-opleiding, gevolgd door Taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. In 1992 studeerde ik af. Bij uitgeverij Zwijsen (Tilburg) begon ik als bureauredacteur voor methodes Lezen en Wereldoriëntatie. Vervolgens werkte ik twaalf jaar lang bij Fontys Hogescholen in Eindhoven aan communicatieprojecten, eindredactie-opdrachten en projecten over ICT en onderwijs. Met mijn verhuizing van Eindhoven naar Helvoirt zette ik een nieuwe stap: in 2007 startte ik een eenmanszaak voor schrijf- en redactiewerk, schrijfcoaching en docentschap voor creatief schrijven.

Met plezier schrijf en redigeer ik boeken voor (educatieve) uitgevers en werk ik in opdracht aan communicatieklussen voor bedrijven en instellingen in zorg en welzijn, onderwijs, kunst en cultuur. Daarnaast geef ik schrijfworkshops: creatief schrijven, zakelijk schrijven, levensverhalen en reisverhalen. De wisselwerking tussen lezen en schrijven boeit mij enorm. In het bijzonder de kunst van het 'verwoorden'. Het is mijn missie om mensen te inspireren en hen te helpen met het verhelderen van hun ideeën. Niets is zo mooi als het omzetten van een idee naar concrete, begrijpelijke geschreven taal."

Praktische informatie

Niet-leden betalen € 15,00 en bibliotheekleden € 12,00. Tickets zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.

De workshop wordt via Zoom gegeven. Vrijdag 26 maart ontvang je de link via de mail.

Volg je de workshop op je telefoon? Download dan de Zoom-app. Op je laptop of computer heb je de app niet nodig.

Op zondag 28 maart klik je om 9:55u op de link. Dan ben je een paar minuutjes eerder en weet je of alles goed gaat. Om 10:00u laten wij je toe tot de uitzending.