menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Theatrale Dienst de Nieuwe Orde: Sterfelijkheid

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Sterven doe je – zo vermoeden we – maar één keer, dus dat kan je maar beter meteen goed doen. Maar hoe gaan we anno 2021 om met de dood? Zijn we in staat die te omarmen of houden we die liever zo ver mogelijk van ons weg? En kan een herwaardering van onze sterfelijkheid ook leiden tot een rijker leven?

In DOMUS DELA - een voormalig klooster - ontmoeten filosofen, ervaringsdeskundigen, theatermakers, muzikanten én kloosterlingen elkaar, in een inspirerend programma vol open gesprekken, interviews, muziek, preken en meeslepende verhalen, waarin ook de rijke geschiedenis van dit voormalige klooster wordt belicht. Wat kunnen we meenemen van die traditie en wat laten we liever achter? Welke oeroude leefregels zijn nu nog actueel en wat zijn vandaag de dag onze antwoorden op vragen die levensgroot zijn en tegelijkertijd doodnormaal?

In het jaar van het Brabants Kloosterleven onderzoeken theatermaker Oscar Kocken en schrijver Daan Windhorst of het een goed idee is om in 2021 een nieuwe orde te stichten. Dat doen zij in een rondreizende theatrale dienst, waarvan dit de eerste is en i.s.m. de Bibliotheek Eindhoven wordt georganiseerd.

2021 - Jaar van het Brabants Kloosterleven

In 2021 laten we zien hoe de bijzondere geschiedenis van de Brabantse kloosters onze samenleving heeft beïnvloed, maar we kijken ook naar het heden en de toekomst. We verkennen kloosterwaarden en -tradities, en vragen kloosterlingen, kunstenaars en publiek hoe de unieke levenswijze binnen de kloostermuren een kennis- en inspiratiebron vormt voor de toekomst. Meer weten over programma’s, boeken en publicaties, exposities en een bijzonder wandelpad langs vijftig kloosterplekken: www.brabantskloosterleven.nl.

Praktische informatie

Tickets kosten € 5,00 en zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.