menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Socrates op sneakers

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden.

Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

In 'Socrates op sneakers' leert Elke je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Socrates op sneakers

In 2020 schreef Elke het boek 'Socrates op sneakers' vanuit haar bedrijf De Denksmederij. Met hierin 3 lessen van Socrates over vertragen in dialoog, zuiver luisteren en de kunst van het vragen stellen. Het boek werd binnen een maand een bestseller. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 exemplaren verkocht, stond het boek op 1 in de Top 100 van Managementboeken en hoog in de Bestseller Top 60.

Online inspiratiesessie

Ariane van Heijningen is Praktisch filosoof & trainer en werkzaam bij de Denksmederij, zij zal de sessie verzorgen. Ariane stelt rake vragen aan iedereen die durft te denken: van boardroom dilemma’s tot persoonlijke vraagstukken.

Ze begeleidt socratische gesprekken, moreel beraad, is socratisch coach en keynote spreker. Passend bij haar woonplaats Rotterdam, is Ariane helder, betrouwbaar en heeft ze een grote schaterlach.

Praktische informatie

Tickets zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.

Deze online inspiratiesessie vindt plaats via Zoom.