Beste bezoeker,

We missen jullie. We zullen nog even vol moeten houden, maar we kunnen niet wachten om elkaar weer te ontmoeten in Het Huis van Waalre!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Kinderen beter begrijpen - Huistekeningen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Speltherapeut Eveline Ruitenberg geeft een reeks webinars over ’Kinderen beter begrijpen - Beeldentaal van tekeningen en spel’. Speciaal voor jou als ouder, als opvoeder, als leerkracht. De webinars zijn prima los van elkaar te volgen, maar vormen een waardevolle aanvulling op elkaar.

Met de tools die je in deze webinars aangereikt krijgt, heb je snel in de gaten hoe het met een kind gaat en kun je hem (of haar natuurlijk) bieden wat hij nodig heeft. Niet ieder kind kan, mag, durft of wil vertellen wat er in hem omgaat. Tekeningen en spel zijn dan natuurlijke manieren van communiceren. Deze beeldentaal sluit aan bij het gevoelsleven waar het kind nog volop inzit. Verbinden met kinderen is makkelijker wanneer je begrijpt wat hun tekeningen en spel vertellen.

Webinar Huistekeningen

Speltherapeut Eveline Ruitenberg gaat in dit webinar dieper in op huistekeningen. Huistekeningen bieden jou een prachtige kans om te ontdekken:

  • hoe een kind zijn thuissituatie ervaart
  • of contact maken met een kind makkelijk of juist minder makkelijk is • hoe een kind mogelijk de band met en tussen zijn ouders ervaart
  • hoe vol zijn koppie zit...
  • zich angstig voelt
  • of hij thuis zijn emoties kan uiten
  • of hij behoefte heeft aan meer eigen ruimte
  • en nog veel meer

Een super waardevolle tool om een kind beter te leren kennen en te ontdekken wat er in hem of haar omgaat.

Jouw tekening bespreken?

Houd een kindertekening bij de hand tijdens dit live webinar en stel je vragen tijdens de Q&A in de chat aan Eveline. Je kan ook vooraf een kindertekening mailen naar Margot Lasance. Als je het voor maandagavond 7 juni 20.00 uur verstuurd hebt, heb je grote kans dat jouw tekening in het webinar verwerkt en (deels) besproken wordt. Zorg dat er geen naam op de tekening staat.

De overige webinars uit de reeks

6 oktober - Dit-ben-ik tekeningen
10 november - Spel beter begrijpen

Aanmelden

Je ontvangt een paar uur van tevoren je persoonlijke kijklink voor het webinar. Kun je niet live aanwezig zijn? Schrijf je toch in en krijg een dag later de opname toegestuurd. De opname blijft een week beschikbaar om terug te kijken.

Tickets

Tickets kosten voor bibliotheekleden € 6,00 en voor niet-leden € 7,50. Deze zijn te koop via de website van Bibliotheek Eindhoven.