menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Webinar Maria Genova: Hoe creëer je contrast tussen je personages en zorg je voor boeiende eigenaardigheden?

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Ben je van plan om deze zomer lekker te gaan schrijven? Volg dan deze workshop en je kunt aan de slag!

Hoe zorg je ervoor dat je personages er echt uitspringen, hoe maak je ze onderscheidend? Welke eigenaardigheden geef je je hoofdpersonage en waarom? Niet alle schrijvers staan er bij stil, maar hoofdpersonages zonder negatieve eigenschappen zijn best ongeloofwaardig. Of ken je zelf mensen die alleen maar positieve eigenschappen hebben? In deze schrijfworkshop gaan we daar dieper op in. Ook contrast tussen personages maakt het verhaal dynamischer en dat is meteen een goede motor voor conflict. Maar hoe creëer je contrast zonder dat het clichématig overkomt?

Maria Genova

Docent is Maria Genova, schrijfster van onder meer het handboek ‘Hoe schrijf je een bestseller?’, maar ook van een prijswinnend kinderboek, van een roman en van spraakmakende waargebeurde verhalen.

Praktische informatie

Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt een paar uur van tevoren de link voor deelname aan de sessie. Mocht je de workshop missen, ontvang je de dag daarna een link om terug te kijken. De opname blijft twee weken beschikbaar.

Tickets zijn te reserveren via de site van Bibliotheek Eindhoven.