Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 14 januari 2022 is er voor bibliotheken een aanvulling gekomen op de mondkapjesplicht. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht overal in de bibliotheek een mondkapje te dragen. Ook als je zit aan een werk- of studieplek.

De bibliotheek is in Het Huis van Waalre alleen geopend voor het inleveren en uitlenen van boeken en tijdschriften.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Zomerschrijftuin

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Hou je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? Schrijven in onze Zomerschrijftuin is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. In de Zomerschrijftuin krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Tijdens deze Zomerschrijftuin zitten we in de tuin van Het Huis van Waalre, middenin het groen. Bij onverhoopt minder lekker weer, gaan we in het sfeervolle Huis van Waalre zitten.

De Zomerschrijftuin wordt begeleid door schrijfdocent, schrijfcoach en redacteur Lia Hesemans:
"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Aanmelden

Tickets zijn te reserveren via de site van Bibliotheek Eindhoven.