menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Maak je eigen Climate Clip

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Deze workshop is een spoedcursus documentaire maken. De deelnemers maken per groepje een korte persoonlijke Climate Clip. Climate Clips zijn video's van kinderen waarin ze zowel hun liefde voor de natuur als hun zorgen over het klimaat delen. In de workshop komen verschillende aspecten van het maken van een film aan bod, zoals: camerawerk, geluid, licht en montage. Vanaf het begin is het 'hands on' dus niet stil zitten en luisteren, maar meteen in actie. De kinderen doen alles zelf, van idee tot en met de montage. Aan het einde kijken we de minidocumentaires terug op het grote doek.

Het doel van Climate Clips is om van elk land in de wereld minimaal één Climate Clip op de digitale wereldbol te plaatsen, zodat klimaatverhalen van kinderen uit alle hoeken van de wereld aan bod komen en een diversiteit van mensen, plekken en klimaatproblemen worden gepresenteerd. Wij hopen deze digitale wereld vol creatieve en urgente clips te overhandigen aan (wereld)leiders tijdens de internationale klimaattop 2021 in Rotterdam.

Mirjam Marks

Documentairemaker Mirjam Marks is geboren (1965) en getogen in Eindhoven. Na haar studie Theaterwetenschap in Utrecht maakte zij als ‘alles’ assistent bij haar favoriet de VPRO Jeugd televisie kennis met het televisie maken en specialiseerde zich in het ontwikkelen en realiseren van jeugddocumentaires en series. Naast het filmmaken heeft Marks een kindermuseum VillaZapakara opgezet in Suriname, was ze vijf jaar programmeur bij Cinekid en geeft ze filmworkshops. Voor meer informatie en films zie underdocs.nl

Praktische informatie

Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. LET OP: Je kunt alleen deelnemen, als je toestemming geeft om de clips op de social media kanalen van Climate Clips en de Bibliotheek Eindhoven te delen.

Tickets zijn te reserveren via de site van Bibliotheek Eindhoven.