menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Cabaretshow: De nieuwe speling

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

De cabaretiers van Brood op de Planken maken je met een lach bewust van de Nederlandse taal met haar kronkels. Met Hermes Ahmadi, Pieter Jouke en Roel C. Verburg.

De stille w in ‘erwt’, de stille n in kostenloos, de extra e in ideeëloos, of is het ideeënloos? Het wordt ons soms te veel. Of is het teveel? Dit en meer rare kronkels van onze taal zullen de revue passeren tijdens de cabaretvoorstelling, genaamd “De Nieuwe Speling”. Onbegrijpelijke regeltjes, bijzondere plaatsnamen en verwonderlijke spelling komen in deze middag voorbij, waarin het allemaal draait om de Nederlandse taal. Dus lach en pieker mee met onze cabaretiers!

Roel C. Verburg

Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up komedie te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door.

Pieter Jouke

Pieter Jouke maakte avondvullende cabaretprogramma's en schrijft veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter Jouke schreef drie boeken, rende tien marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verschijnt regelmatig op televisie.

Hermes Ahmadi

De presentator van de avond is Hermes Ahmadi. Een zogeheten “nieuwe Nederlander”. Sinds 2018 is hij actief als cabaretier. In korte tijd heeft hij in vier finales van comedy- en cabaretfestivals gestaan. Zijn inspiratie vindt hij in de Nederlandse taal en cultuur en steekt daar op een vriendelijke, doch urgente manier, de draak mee.

Hans Kottman

Medeschrijver van deze voorstelling is oud-leraar Duits en Nederlands en theaterjournalist voor (inter)nationale tijdschriften en het Noord-Hollands Dagblad. Oprichter van een impresariaat voor vers en doorbakken kleinkunst talent. Heeft zo z'n (eigen)wijze ideeën hoe onze spelling voor iedereen eenvoudiger en vooral begrijpelijker kan.

Tickets

Bestel je tickets op de website van Bibliotheek Eindhoven.