Beste bezoeker,

De bibliotheek, het Grand Café en de gemeentebalie zijn weer volledig open.

De bibliotheek is open voor selfservice en op bepaalde tijden zijn er vrijwilligers aanwezig. Het aan tafel lezen van boeken of tijdschrift is weer toegestaan.

Het Grand Café is weer open om te lezen, werken en gewoon gezellig om een kopje koffie te drinken.

De gemeentebalie is nog steeds alleen te bezoeken op afspraak.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Online schrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

In deze online schrijfworkshop leggen we de focus op inlevingsvermogen en de innerlijke monoloog in een verhaal. Het inhoudelijke thema sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis 2021: 'Handen uit de mouwen | Aan het werk'.

We kijken naar verhalen van werkende mensen 100 jaar geleden: we doen een stap terug in de tijd en duiken in enkele korte (werk)ervaringsverhalen uit die tijd. Van daaruit kijken we naar interessante, benauwende, typische of hilarische voorvallen uit onze eigen werkhistorie en/of ons huidige werk. Welke vergelijkingen kunnen we maken en wat kunnen we ons nu absoluut niet meer voorstellen? Je bent vrij in het kiezen van een unieke invalshoek voor jouw verhaal. Stapsgewijs gaan we hiermee aan de slag. Het belooft een boeiende ochtend te worden.

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Lia Hesemans

"Schrijven en lezen deed ik als kind al het allerliefst. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels en las ik alles wat los en vast zat om mijn kennis van de wereld te vergroten. Ik documenteerde de informatie in plakboeken en schreef dagboekjes en brieven. Ik twijfelde of ik journalistiek zou gaan studeren of de pabo-opleiding. Het werd het laatste, gevolgd door Taal- en literatuurwetenschap. In 1992 studeerde ik af en kreeg ik bij Uitgeverij Zwijsen (Tilburg) een baan als bureauredacteur. Vanaf 1995 werkte ik twaalf jaar lang bij Fontys Hogescholen (Eindhoven) aan communicatie- en informatieprojecten en als docent bij Fontys Hogeschool Sociale Studies.
In 2007 startte ik met mijn eigen schrijf- en redactiebedrijf. Ik werk nu als eindredacteur voor (educatieve) uitgevers en begeleid mensen die in eigen beheer een boek uitgeven. Daarnaast geef ik workshops creatief–, zakelijk– en autobiografisch schrijven. De wisselwerking tussen lezen en schrijven boeit mij enorm. In het bijzonder de kunst van het 'verwoorden'. Het is mijn missie om mensen te inspireren en hen te helpen met het verhelderen van hun ideeën. Niets is zo mooi als het omzetten van een idee naar concrete, begrijpelijke geschreven taal."

Zoom

Tickets zijn te reserveren via de website van Bibliotheek Eindhoven. De workshop wordt via Zoom gegeven. Uiterlijk een uur voorafgaand aan de workshop ontvang je de link via de mail.

Volg je de workshop op je telefoon? Download dan de Zoom-app. Op je laptop of computer heb je de app niet nodig.

Klik vijf minuten voorafgaand aan de workshop al op de link. Dan ben je een paar minuutjes eerder en weet je of alles goed gaat. Vervolgens word je toegelaten tot de uitzending.