Beste bezoeker,

We missen jullie. We zullen nog even vol moeten houden, maar we kunnen niet wachten om elkaar weer te ontmoeten in Het Huis van Waalre!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de bibliotheek beperkt open. Let op: het is alleen mogelijk om vooraf gereserveerde boeken af te halen.

De gemeentebalie is ook open op beperkte tijden en alleen via afspraak te bezoeken. Voor de rest is het Huis van Waalre helaas volledig gesloten.
menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Een muziekband treedt op

Activiteit

Kinderen beter begrijpen - Spel beter begrijpen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Speltherapeut Eveline Ruitenberg geeft een reeks webinars over ’Kinderen beter begrijpen - Beeldentaal van tekeningen en spel’. Speciaal voor jou als ouder, als opvoeder, als leerkracht. De webinars zijn prima los van elkaar te volgen, maar vormen een waardevolle aanvulling op elkaar.

Met de tools die je in deze webinars aangereikt krijgt, heb je snel in de gaten hoe het met een kind gaat en kun je hem (of haar natuurlijk) bieden wat hij nodig heeft. Niet ieder kind kan, mag, durft of wil vertellen wat er in hem omgaat. Tekeningen en spel zijn dan natuurlijke manieren van communiceren. Deze beeldentaal sluit aan bij het gevoelsleven waar het kind nog volop inzit. Verbinden met kinderen is makkelijker wanneer je begrijpt wat hun tekeningen en spel vertellen.

Webinar Spel beter begrijpen

Spel is plezier, ontspanning, ervaren én een manier om te communiceren. Waar kinderen zijn, wordt gespeeld. Wanneer je kijkt naar wat kinderen spelen, hoe ze spelen, naar de ontwikkelingsfasen van het spel, begrijp je beter wat er in hun koppie omgaat. Wat houdt een kind bezig? Wat vindt hij leuk en wat niet? Hoe ervaart hij zichzelf en zijn omgeving? Wanneer je begrijpt wat een kind laat zien met zijn spel heb je een belangrijk hulpmiddel in handen waardoor een kind zich nog beter gezien en gehoord voelt.

Aanmelden

Je ontvangt een paar uur van tevoren je persoonlijke kijklink voor het webinar. Kun je niet live aanwezig zijn? Schrijf je toch in en krijg een dag later de opname toegestuurd. De opname blijft een week beschikbaar om terug te kijken.

Tickets

Tickets kosten voor bibliotheekleden € 6,00 en voor niet-leden € 7,50. Deze zijn te koop via de site van Bibliotheek Eindhoven.