menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Mad Science: Optische Illusies

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Misschien ken je Victor Mids wel (van Mindf*ck). Hij werkt met optische illusies en experimenten. Bij een optische illusie worden de beelden die we d.m.v. onze ogen waarnemen onjuist geïnterpreteerd door onze hersenen.

Tijdens deze workshop in de bibliotheek ga je onderzoeken hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden! Zo zie je hoe draaiende spiralen naar boven en naar beneden klimmen zonder te bewegen en hoe een hond in een handdoek verandert. Je gaat bekende spiegelillusies uitproberen en gebruikt bij een van de proeven zelfs je smaakzintuig.

Praktische informatie

De workshop is voor kinderen van 9-12 jaar oud.

Bestel je ticket op de website van Bibliotheek Eindhoven.