menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Overgang van basisschool naar de middelbare school, sociale weerbaarheid

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Als je kind van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er best veel. Het ene kind is al toe aan de stap naar het voortgezet onderwijs, de ander misschien nog niet helemaal. Ieder kind krijgt te maken met een nieuwe omgeving, andere mensen om zich heen en nieuwe vrienden. Bovendien komen kinderen vanaf eind basisschool, begin middelbare school in de puberteit. Het is een nieuwe levensfase om zich mentaal te ontwikkelen, los te komen van hun ouders en om hun grenzen op te zoeken. Dit maakt jongeren meer vatbaar voor negatieve invloeden, verleidingen en tegenslagen. Een weerbaar kind kan omgaan met tegenslagen, komt voor zichzelf op en geeft zijn/haar grenzen aan. Hoe blijft een kind sociaal weerbaar, en waar kun je op letten als ouder/verzorger of leerkracht?

GGD Brabant Zuid-Oost vertelt deze avond over sociale weerbaarheid bij kinderen in de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wat is sociale weerbaarheid precies en hoe kun je die weerbaarheid bij een jongere versterken zodat deze beter in staat is om met ingrijpende gebeurtenissen en verleidingen om te gaan? Welke veranderingen kun je tegenkomen bij een kind en de ouders tijdens de overgang van basisschool naar middelbare school, en hoe deal je ermee?

GGD Brabant Zuid-Oost

GGD Brabant Zuid-Oost volgt alle kinderen in de regio vanaf hun geboorte tot hun 18e jaar. Je kunt bij GGD jeugdgezondheidszorg terecht met vragen over het opgroeien, de gezondheid en de opvoeding van jouw kind. Ze helpen jou als dat nodig is.

Over Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Reserveren

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.