menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Pubers achter de schermen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Waarom is het zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom ben je geneigd steeds door te scrollen naar weer een volgend filmpje op TikTok? Pubers hebben dat, maar volwassenen net zo goed. Toch is er verschil in denken en doen, en dat heeft met het Puberbrein te maken.

Aletta Smits geeft op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber. Een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. Op een cabaret-achtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber.

Tijdens de lezing Pubers achter de Schermen komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat gebeurt er met pubers als ze gamen? Waarom raakt de ene puber eerder verslaafd dan de andere?
  • Welke vaardigheden leer je tijdens het gamen? Zijn dat ook vaardigheden die je in het gewone leven goed kunt gebruiken?
  • Wanneer moet je je zorgen maken over een kind?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat een puber niet teveel gamet?

Deze lezing is interessant voor (groot)ouders/verzorgers, pedagogisch medewerkers, professionals in het onderwijs en de (gezondheids)zorg, leerkrachten, docenten en andere jeugdprofessionals. Neem je puber(s) van 14+ mee, als hij/zij niet aan het gamen is en een keer een volwassene wilt horen die aan zijn/haar kant staat. Voor pubers onder de 14 jaar is deze lezing net te lang om het leuk te houden.

Aanmelden

Meld jezelf aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.