menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Natuurschoon en het belang van biodiversiteit

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Het Huis van Waalre

De natuur is van een ongekende schoonheid. Ze bestaat uit een enorme diversiteit aan levende organismen met onderlinge netwerken. Die netwerken worden gezien als het internet van de natuur waarlangs onderlinge communicatie verloopt. Er is echter een enorme kink in de verbindingskabel gekomen. De diversiteit in de natuur holt achteruit. Mensen zijn de veroorzaker van de problemen en zijn er tegelijktijdig het slachtoffer van.

Hoe is het met het natuurschoon in onze directe omgeving gesteld? Het bos verkeert in slechte staat. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de oorzaken van de achteruitgang. Gelukkig zijn er ook positieve berichten te melden zoals de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied ‘Achtereinds Laag’. Iedereen kan op bescheiden schaal een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit. In het bijzonder de gelukkige bezitter van een balkon of tuin. Een wandeling maakt onderdeel uit van deze bijeenkomst.

De wandeling is op een andere dag, in samenwerking met IVN Valkenswaard-Waalre. Tijdens deze wandeling ga je met eigen ogen zien hoe het met de natuur in onze eigen omgeving is gesteld. De Brabantse Kempen met zijn zanderige, voedselarme bodem bestaat uit beken, heidevelden, bossen, vennen en akkers. De tocht voert door drie landschapstypen: agrarisch gebied, bos met vennen en een natuurgebied in ontwikkeling: Achtereinds Laag.

  • Lezing: Donderdag 13 april 2023, 19:30 – 21:45 uur
  • Plaats: Het Huis van Waalre
  • Wandeling: Zondag 23 april 2023, 10:00 – 12:15 uur. Startpunt: t.h.v. Achtereindsestraat 2a, Aalst-Waalre. De wandeling is 4,5 km lang en zal ruim twee uur duren. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen.
  • Kosten: € 5 per persoon. Inschrijven via e-mail: vuwaalre@gmail.com