menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Actueel drugsgebruik onder jongeren, feiten en fabels

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Drugs- en alcoholgebruik onder jongeren is actueel. Preventiewerker Floris Brocaar legt trends, gebruik, risico’s en effecten van actueel drugsgebruik onder jongeren uit. Je leert feiten en fabels kennen rondom de huidige drugs-trends onder jongeren.

  • Wat zijn tegenwoordig de drugs-trends, en wat is de werking?
  • Hoe zorg je er voor dat je kind zich staande houdt in een wereld vol verleidingen?
  • Wat leveren drugs en alcohol een jongere op? Is dat alleen sociaal gedrag of is er meer..
  • Wat zijn de negatieve effecten op gezondheid en ontwikkeling van jongeren?
  • Wanneer is er sprake van onschuldig experimenteel gedrag of van problematisch gebruik?

Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. En ook na de bijeenkomst zijn er professionals aanwezig voor ondersteuning en tips die je liever één-op-één bespreekt. Je kan ook een afspraak maken met een van de zorg-/ hulpverleners van Novadic of CMD Waalre.

Floris Brocaar

Floris Brocaar woont in Waalre en werkt als veldwerker/ (verslavings) preventiewerker bij Novadic Kentron Brabant Zuid-Oost. Hij benadert jongeren en risicogroepen en geeft voorlichting in de eigen omgeving, hij signaleert trends in gebruik van genotmiddelen en leidt jongeren zo nodig naar de juiste hulpverlening. Naast het veldwerk met jongeren geeft Floris ook informatieavonden aan ouders en professionals die met jongeren te maken hebben.

Over Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Reserveren

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.