menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Psysalon Rouw & Verlies

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Na een groot verlies rouwen we. We verwerken het verlies. Meestal denken we bij rouw aan het verliezen van iemand door overlijden. Maar je kunt ook rouwen na een ander groot verlies. Bijvoorbeeld: Verlies van gezondheid door ziekte, na een scheiding, van een baan of van de hoop op een kind. Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. Hoe is dat voor jou? Verlies overkomt je, hoe overkom je verlies. Luister naar de gesprekken met panelleden en praat er zelf over als je dat wilt tijdens deze Psysalon. Ontdek, je bent niet de enige. Deze bijeenkomst is voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Het panel

Het gesprek wordt geleid door Wil van der Laak. Wil is dagvoorzitter, presentator en bestuurslid van Ypsilon. De panelleden zijn Karin van Wijgerden. Karin is ervaringsdeskundig begeleider bij GGZe de Boei / Team A2Zuid. Namen van overige panelleden volgen zodra bekend.

Over Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen de Bibliotheek Waalre, Gezond Waalre en de gemeente Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Over Psysalon

Psysalons brengen mensen samen en bieden een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben met een (psychische) kwetsbaarheid of beperking. Door voorlichting en het delen van ervaringen in een intieme en open setting worden taboes doorbroken en lastige thema's bespreekbaar gemaakt.

Samenwerkende partners van deze bijeenkomst: Ypsilon, Bibliotheek Waalre, GGZe, GoedvoorMekaar Waalre, Gezond Waalre, CMD Waalre.

Aanmelden

De entree is gratis. Reserveer wel je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.